Benodigdheden & ondersteuning

Leuk dat je mee hebt gedaan aan de workshop Medialab Museumvideo. Met de ervaring die je hebt opgedaan kan je nu in je eigen museum gaan werken aan een een live uitzending. Op deze pagina helpen wij je op weg met informatie, randapparatuur, tutorials, tips en adviezen.

 

De workshop presentatie

Wil je de presentatie van de workshop nog eens stap voor stap bekijken dan kan je deze als pdf downloaden.

 

 

 

Randapparatuur en accessoires

Tijdens de workshop heb je gezien dat we naast de iPhones en iPad werken met randapparatuur en accessoires. Wat je nodig hebt voor de opnames hangt af van hoe je de live uitzending gaat opnemen. Werk je bijvoorbeeld met een of meerdere camera’s en gebruik je een of meerdere microfoons. Voor het filmen met je smartphone hebben wij een toolkit samengesteld met de meest noodzakelijke accessoires voor bet filmen en het afnemen van een interview. Wil je wat meer mogelijkheden zoals lopend filmen of draadloze microfoons dan is er enorme keus aan middelen. Een selectie van de randapparatuur waar wij goede ervaring mee hebben kan je hieronder downloaden.

 

 

 

Switcher

De software waarmee wij tijdens de workshop hebben gewerkt is Switcher Studio en Switcher go. Met switcher go kan je met één iPhone een live-uitzending doen. Wanneer je met meerde camera’s gaat filmen of meer dan 5 foto’s, video’s en teksten wilt toevoegen aan de uitzending dan heb je Switcher Studio nodig voor de iPad. Het gebruik van Switcher go is gratis, voor Switcher Studio heb je een abonnement nodig. Meer informatie lees je op de website van Switcher

Vervolg, advies en ondersteuning

Wil je na deze training onze begeleiding bij een live uitzending in je eigen museum, dat kan! We regelen dan samen de inhoudelijk en technische voorbereiding en wij verzorgen de benodigde randapparatuur. Op de dag van de live uitzending zullen wij jou en je collega’s, een team van max. 4 mensen, begeleiden bij het maken van een live uitzending. Wij adviseren dat er minimaal twee collega’s de training MediaLab hebben gedaan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

De workshop live-video geven wij ook incompany aan groepen van 6-8 mensen. Na een training in de ochtend is het bijvoorbeeld mogelijk om in de middag direct een echte live uitzending te verzorgen. Download hieronder meer informatie.

 

 

 

Muziek

Tijdens de workshop hebben jullie ook een korte kennismaking gehad met videomontage in iMovie. Voor een tutoriol hiervan, zie onderaan de pagina de button ’tutorials’. Ga je muziek gebruiken voor een video dan kan je onbetaalde rechtenvrije muziek terecht bij deze sites:

 

Andere betaalde diensten voor stockmusic:

 

Tutorials

Wil je na deze workshop nog eens rustig stap voor stap bekijken hoe je Switcher instelt, een facebookuitzending aanmaakt of hoe je Switcher Go grbruikt, kijk dan via onderstaande link naar onze tutorials en de presentatie van de workshop.Tot slot hebben wij ook de live uitzendingen die jullie hebben gemaakt online gezet om te bekijken en eventueel te downloaden. Gebruik voor deze video portfolio’s het password: OWTV-live

 

 

 

Smartphone filmers

Op Facebook hebben wij een besloten groep ‘smartphone filmers‘ waar je lid van kan worden. In deze groep blijft je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en is het mogelijk om kennis en video’s met andere cursisten te delen.