Benodigdheden & ondersteuning

Bedankt voor je deelname aan de workshop Live Streamen. Met de kennis en ervaring die je hebt opgedaan kan je nu zelf gaan werken aan een een live uitzending. Op deze pagina helpen wij je verder op weg met informatie, randapparatuur en tutorials.

 

De workshop presentatie

Wil je de presentatie van de workshop nog eens stap voor stap bekijken dan kan je deze als pdf downloaden.

 

 

 

Randapparatuur en accessoires

Tijdens de workshop heb je gezien dat we naast de iPhones en iPad werken met randapparatuur en accessoires. Wat je nodig hebt voor de opnames hangt af van hoe je de live uitzending gaat opnemen. Gebruik je bijvoorbeeld één of meerdere camera’s en gebruik je één of meerdere microfoons. Voor het filmen met je smartphone hebben wij een toolkit samengesteld met de meest noodzakelijke accessoires voor bet filmen en het afnemen van een interview. Wil je wat meer mogelijkheden zoals lopend filmen of draadloze microfoons dan is er veel keus aan middelen. Een selectie van de randapparatuur waar wij goede ervaring mee hebben kan je hieronder downloaden.

 

 

 

Switcher

De software waarmee wij tijdens de workshop hebben gewerkt is Switcher Studio. Met Switcher Studio kan je al met één iPhone een geschakelde live uitzending verzorgen. Wanneer je met meerdere camera’s gaat filmen , foto’s, video’s en teksten wilt toevoegen aan de uitzending dan gebruik je Switcher Studio op de iPad en fungeren de gekoppelde iPhones als camera. Voor Switcher Studio heb je een abonnement nodig. Meer informatie lees je op de website van Switcher

 

Muziek

Tijdens de workshop hebben jullie ook een korte kennismaking gehad met videomontage in iMovie. Voor een tutorial van iMovie voor Apple en een tutorial monteren in Cyberlink Power Director voor Android, zie onderaan de pagina de button ’tutorials’. En wil je muziek gebruiken voor een video dan kan voor gratis rechtenvrije muziek kijken op onderstaande sites:

 

Andere betaalde diensten voor stockmusic:

 

Tutorials

Wil je na deze workshop nog eens rustig stap voor stap bekijken hoe je Switcher instelt en gebruikt of hoe je een facebook-live stream klaarmaakt, bekijk dan ook de tutorials en de presentatie van de workshop via onderstaande link. Het password is: OWTV-live