En nu zelf live streamen!

 

In het praktijkdeel heb je gezien hoe je met één iPhone en de Switcher Studio app een live uitzending kan doen. Je kan zelfs foto’s, video’s en titels toevoegen aan de uitzending. In deze e-les zie je hoe je meerdere bronnen zoals extra iPhone camera’s, een computerscherm tot zelfs een correspondent op een andere locatie toe kan voegen aan de uitzending. Je leert hoe je via Facebook een uitzending programmeert en deze koppelt aan Switcher Studio en hoe je in enkele stappen met Switcher op de iPad naar Facebook kan uitzenden. Tot slot krijg je informatie over de randapparatuur die erg handig is wanneer je live gaan streamen. Veel succes.

 

 

Basisfuncties van Switcher Studio

Switcher Studio is een professioneel programma voor live uitzendingen met de iPhone en iPad en heel eenvoudig te bedienen. Met één iPhone maak je al zelfstandig een live stream en dit kan je uitbouwen tot een live uitzending met wel negen iPhone camera’s. In deze tutorial laten we de basisfuncties zien van Switcher Studio en de vele mogelijkheden die dit programma heeft te bieden.

 

 

 

Live uitzending programmeren op Facebook

Ga je een live uitzending programmeren via je eigen Facebook account, dan zie je in deze tutorial zien hoe je de uitzending kan voorbereiden, hoe je die koppelt aan Switcher en waarom het zo belangrijk is vooraf de verbinding te testen.

 

 

 

 

Met de iPad in een paar stappen live

Heb je geen computer bij de hand of wil je snel een live uitzending programmeren, gebruik dan de Switcher app op de iPad. Je kan hiermee in een paar stappen een live uitzending programmaren voor Facebook en YouTube.

 

 

 

Randapparatuur en accessoires

Tijdens de workshop heb je gezien dat we naast de iPhones en iPad werken met randapparatuur en accessoires. Wat je nodig hebt voor de opnames hangt af van hoe je de live uitzending gaat doen. Werk je bijvoorbeeld met een of meerdere camera’s en gebruik je een of meerdere microfoons. Voor het filmen met je smartphone hebben wij een toolkit samengesteld met de meest noodzakelijke accessoires voor bet filmen en het opnemen van een interview. Wil je wat meer mogelijkheden zoals lopend filmen of draadloze microfoons dan is er best veel keuze. Wij hebben een selectie gemaakt van de randapparatuur waar we goede ervaring mee hebben, deze kan je hieronder downloaden.

Klik op onderstaande buttons voor informatie over randapparatuur en de toolkit.

 

Abonnement Switcher Studio

De proef versie van Switcher Studio kan je 14 dagen gebruiken (met watermerk in beeld). Daarna is een abonnement nodig om de app te kunnen blijven gebruiken. Er zijn drie abonnementen, bij de goedkoopste mis je de mogelijkheid om een uitzending vooraf te programmeren. Voor de meest bedrijven, instellingen en musea zal een standaard abonnement voldoende zijn. Meer informatie lees je op de website van Switcher

 

Vervolg, advies en ondersteuning

Wil je na deze training onze begeleiding bij een live uitzending in je eigen museum, dat kan! We regelen dan samen de inhoudelijk en technische voorbereiding en wij verzorgen de benodigde randapparatuur. Op de dag van de live uitzending zullen wij jou en je collega’s, een team van max. 4 mensen, begeleiden bij het maken van een live uitzending. Wij adviseren dat er minimaal twee collega’s de workshop Live Streamen hebben gedaan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 

Veel succes met live streamen!

Gertjan Staalman
Arjan van Genderen

 

 

 

Veel succes met live streamen!

Gertjan Staalman
Arjan van Genderen