Voorbereidingen workshop

Fijn dat je meedoet aan het MediaLab Museumvideo.
Tijdens deze 1-daagse workshop leer je de basisprincipes van filmen met je smartphone en hoe je een professionele live kan stream kan maken  – zelfs met meerdere camera’s tegelijk – naar social media zoals YouTube, Facebook, Vimeo of je op je eigen website.

Programma en locatie

Het Medialab is een samenwerking met Museum Hilversum en wordt gegeven in het oorspronkelijk raadhuis van gemeente Hilversum aan de Kerkbrink 6. Vanaf station Hilversum ongeveer 5 minuten lopen. Kom je met de auto dan kun je het beste parkeren in de parkeergarage Gooische Brink, staat aangegeven op de groene parkeerborden. Vanuit de parkeergarage kom je direct op de Kerkbrink.

Vanaf 9.30 uur ben je welkom
10.00   uur – Start workshop ochtendprogramma
12.30 uur – Lunch*
13.00 uur – Middagprogramma
16.00 uur – Afronding

* Eventuele dieetwensen graag tijdig doorgeven.

Apparatuur

Je werkt tijdens de workshop voor het filmen en live streamen met je eigen iPhone. Let op dat dit minimaal een model 6s of nieuwer is.

Zorg dat je minimaal 2,5 Gb aan vrije ruimte op je telefoon beschikbaar hebt voor de opslag van video. Verder is een volle accu van belang en neem voor de zekerheid je oplader mee. Werk je met een iPhone 7, 8 of nieuwer, neem dan ook het verkoopkabeltje van Lightning naar minijack mee. Dat is een kort wit kabeltje van +/- 10 cm die bij je telefoon is geleverd.

Beschik je over een iPad, dan kan je deze ook meenemen. De iPad wordt gebruikt voor een zgn. geschakelde live uitzending met meerdere camera’s maar is ook handig om tijdens de workshop online te oefenen met wat instellingen voor een live uitzending.

Apps (software)

Voor het filmen en live streamen werken we met een app die je tijdens de workshop op je iPhone en iPad gaat installeren. Zorg dat je je Apple ID en password voor de Appstore meeneemt. De software is 14 dagen als trial versie te gebruiken en daarna kan je een abonnement nemen, Meer daarover zullen we tijdens de workshop vertellen.

Social Media

In de middag leer je hoe je een live uitzending naar Social Media kan streamen met meerdere camera’s tegelijk. Je leert hoe je een live uitzending kan aankondigen op Facebook en vervolgens ga je in teamverband een echte live uitzending maken in het Museum Hilversum.

Tot slot

Zijn er technische vragen over de voorbereidingen van de workshop dan kan je contact opnemen met Arjan van Genderen van Onswerk mail@onswerk.tv of 06-27 88 28 18. Neem voor alle andere vragen contact op met Veronique Janssen van Museum Hilversum veronique@museumhilversum.nl of 06-51 15 73 71

Veel succes met de voorbereidingen en tot binnenkort.