Gemeente Rhenen

Op dinsdag 16 november geven wij in de ochtend deel 2 van de workshop ‘filmen met je smartphone’. Je leert dan o.a. monteren en je gaat werken aan de montage van je praktijkopdracht.

 

Locatie en tijd

De inloop is om 9.00 uur in het gemeentehuis in Rhenen zodat we om 09.30 uur kunnen starten.
Het programma duurt tot ongeveer 12.30 uur.

 

Apps

Voor het monteren van de video op je telefoon gebruik je een app. Heb je een Android telefoon, installeer dan de app Cyberlink Power Director uit de Google Play Store. Dit is een betaalde app die je in eerste instantie gratis kan downloaden en gebruiken op je telefoon. Voor de workshop is dat voldoende. Maar wanneer je de app in de praktijk wilt gaan gebruiken dan betaal je (sinds vorig jaar) maandelijks zo’n 11 euro voor een abonnement. Heb je een iPhone dan installeer je de app iMovie uit de App Store. Bij veel nieuwere iPhones is deze app gratis meegeleverd bij het toestel.

 

iPad

Deelnemers die met een iPhone opnames hebben gemaakt en met de iPad gaan monteren verzoeken wij om voor de workshop de video opnames over te zetten van de iPhone naar de iPad. Dit kan eenvoudig met de airdrop functie van Apple. In de onderstaande tutoriol laten we zien hoe dat gaat.

 

Tot slot

Zorg dat je accu van de telefoon vol is en neem je voeding mee zodat je tijdens het monteren niet met een lege accu komt te zitten. Neem eventueel je koptelefoon mee zodat je rustig aan je video kan werken. En anders hebben wij een koptelefoon voor je.  Tot zover deze informatie, heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

Gertjan & Arjan