Gemeente Rhenen, Wijk bij Duurstede,
Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg

Fijn dat je bent begonnen met de voorbereidingen voor de workshop, de eerste stap om zelf een video te maken met je smartphone.
De workshop is verdeeld over drie dagdelen. In een periode van 4-6 weken krijg je 2 dagdelen training en in het laatste deel presenteer je je eigen video.

Programma en locatie

De workshop wordt gegeven bij gemeente Rhenen op onderstaande data.

29 januari     9.00 – 13.00 uur     Deel 1 workshop
19 februari    9.00 – 13.00 uur     Deel 2 workshop
9 maart          9.30 – 11.00 uur     Presentatie video’s

De inloop is om 9.00 uur en om 9.30 uur starten we. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, we hebben de tijd hard nodig!
Het adres is Nieuwe Veenendaalseweg 75 | 3911 MG Rhenen

Deel 1

Deze middag behandelen we de basisprincipes van het filmen en ga je zelf oefenen met je telefoon en wat accessoires. We bespreken het onderwerp van je praktijkopdracht en hoe je dit in beeld gaat brengen. Hiervoor krijgen jullie een aantal weken de tijd. De inhoudelijke voorbereiding, afspraken, planning en opnames ga je dan zelf regelen en uitvoeren.

Deel 2

We starten met de evaluatie van de praktijkopdracht. Daarna leren wij je monteren op je telefoon en aansluitend ga je enige tijd werken aan de montage van het videomateriaal dat je zelf de afgelopen weken hebt gemaakt. De bedoeling is dat je je video in de daarop volgende dagen zelf gaat afmaken. We sluiten de workshop af met tips en demonstreren wat trucs, laten zien hoe je zelf een voice-over kan inspreken, hoe je in het kader van web-richtlijnen ondertitels maakt of laat maken en hoe je video’s kan publiceren op Social Media.

De praktijkopdracht

In de periode van 29 janauri tot 19 februari ga je tijdens workshop en op andere momenten werken aan je eigen video (de praktijkopdracht) voor je gemeente. Wij vragen je om voor de workshop na te denken over het onderwerp van je video, het doel en wat je ermee wilt bereiken. Vul daarvoor het online formulier in die beschikbaar is via de button onderaan deze pagina. Direct op de eerste dag van de workshop ga je aan de slag met deze praktijkopdracht en zullen wij je helpen om – indien nodig – de inhoud verder aan te scherpen.


Smartphone

Je werkt tijdens de workshop met je eigen smartphone, iPhone of Android.
Zorg dat je +/- 5Gb aan vrije ruimte op je telefoon beschikbaar hebt voor de opslag van video. Verder is een volle accu van belang en neem voor de zekerheid je oplader mee. Werk je met een iPhone 7, 8 of nieuwer, neem dan ook het verkoopkabeltje van Lightning naar minijack mee. Dat is een kort wit kabeltje van +/- 10 cm die bij je telefoon is geleverd.

Apps

Voor de opnames ga je werken met de App Filmic Pro. Deze app kan je voor de workshop op je telefoon installeren en is verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store. Werk je met een Android toestel en is de app niet te vinden in de Play Store dan is je toestel zeer waarschijnlijk niet geschikt voor deze app. Neem in dat geval contact met ons op.

Er zijn kosten verbonden aan de aanschaf van Filmic Pro variërend tussen € 12,99 voor Android en € 16,99 voor iPhone.
Zodra wij weten welke telefoon je voor deze workshop gaat gebruiken, ontvang je van ons per mail een code om op je persoonlijke PlayStore- of Appstore account een tegoed van 25 euro te zetten voor de aanschaf van deze apps.

Tot zover deze informatie, vergeet niet het briefingsformulier in te vullen en heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.