Deel 1 | Voorbereiding en opname
Programma
Deel 1: E-les | Beschikbaar vanaf 27 augustus
Deel 2: Online training | 7 september 14.00-15.30 uur
Deel 3: Praktijktraining | Raadszaal gemeente Bunnik | 9 september 13.00-17.00 uur
Deel 4: Praktijkopdracht | Zelfstandig opnames maken
Deel 5: Online training | 25 September 09.30 – 11.00 uur
Deel 6: Online bijeenkomst | 2 oktober 09.30 – 11.00 uur
Cisca Hoogkamp is de agenda aan het vaststellen voor deel 3 t/m 6
Voor de online trainingen en bijeenkomst krijg je vooraf per mail een uitnodiging met inloggegevens.
Deel 1 | Voorbereiding en opname
In deze e-les leer je de basisprincipes van filmen, hoe je je telefoon gereed maakt voor video opnames en vertellen we iets over bedenken van een onderwerp het maken van een plan ofwel de briefing. Daarna is het de bedoeling dat je zelf een onderwerp gaat verzinnen waarover je de komende weken een video gaat maken, de praktijkopdracht.
Deel 2 | Opname app en instellingen
Het tweede deel is een online meeting waarin we demonstreren hoe je de camera app op je telefoon instelt. Dit is een groepstraining die je samen met andere deelnemers volgt. De inloggegevens krijg je per mail.
Deel 3 | In de praktijk oefenen
Het derde deel is een praktijktraining van een halve dag met alle deelnemers op locatie.
We laten dan zien hoe je met randapparatuur werkt zoals een statief, stabilizer en microfoon. En je gaat deze daarna ook gebruiken tijdens een oefenopdracht. Ook zullen we de praktijkopdracht die je hebt verzonnen bespreken zodat je precies weet wat je moet gaan maken.
Deel 4 | Praktijkopdracht – zelfstandig opnames maken
Je krijgt twee tot drie weken de tijd om opnames voor je video te maken. Je doet daarvoor zelf de voorbereiding, maakt afspraken, doet eventueel een interview en verzorgt de opnames. Tijdens deze periode kun je met ons contact houden voor support.
Deel 5 | Monteren
Het vijfde deel is een online bijeenkomst waarin je leert monteren op je smartphone.
Daarna heb je ongeveer een week de tijd om de montage van je video af te ronden en je video in te leveren.
Deel 6:| presentatie en evaluatie video’s
Tijdens deze online bijeenkomst presenteer je je eigen gemaakte video en evalueren we met de groep de praktijkopdracht.
Opnametechnieken en hulpmiddelen
Apps installeren
Voor de opnames ga je werken met de App Filmic Pro, verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store. Werk je met een Android toestel en is de app niet te vinden in de Play Store dan is je toestel zeer waarschijnlijk niet geschikt voor deze app. Om dat te controleren is er een gratis app Filmic Pro Evaluator die je smartphone analyseert en de mogelijkheden van Filmic Pro op je toestel laat zien. De kosten verbonden aan de aanschaf van Filmic Pro varieert tussen € 12,99 voor Android en € 16,99 voor iPhone. Lukt installatie niet, neem in dat geval contact met ons op.
Voor het monteren gebruik je met een Android telefoon de app Cyberlink Power Director uit de Google Play Store. Dit is een betaalde app die je in eerste instantie gratis kan downloaden en gebruiken op je telefoon. Voor de workshop is dat voldoende. Maar wanneer je de app in de praktijk wilt gaan gebruiken dan heb je een maand- of jaarabonnement nodig. Heb je een iPhone dan installeer je de app iMovie uit de App Store.
Wanneer je werkgever de kosten van de apps betaald dan ontvang je per mail van ons een code (giftcard) om je tegoed bij de App Store of Play Store aan te vullen voor de aanschaf van deze apps. Daarvoor moet wel bij ons bekend zijn op je deelneemt met een iPhone of Android toestel.
Heb je dat nog niet doorgeven, of geen code ontvangen, stuur dan een mail aan mail@onswerk.tv
De praktijkopdracht
Onderwerp voor je praktijkopdracht
Tijdens deze workshop ga je dus een korte video maken voor je werkgever en dat begint met het verzinnen van een onderwerp. Kies bijvoorbeeld een (actueel) onderwerp dat dichtbij je dagelijkse werkzaamheden ligt. Probeer het klein en overzichtelijk te houden, hanteer bijvoorbeeld een thema of vraag die je in de video gaat behandelen. Gebruik vervolgens het online briefings formulier via onderstaande button om dit te noteren en op te schrijven welke beelden of interviews en andere zaken je nodig hebt om de video te produceren. Zorg dat je dit formulier hebt ingevuld voordat we met de deel 3, de praktijktraining gaan starten. Kom je er niet helemaal uit dan kan je hierover vragen stellen tijdens deel 2 | de online training.