Leuk dat je op 20 juni meedoet aan de workshop ‘filmen met je smartphone’ bij ons in de Pionier in Utrecht. Het is belangrijk om deze praktijkgerichte workshop goed voorbereid te starten, lees daarom onderstaande informatie zorgvuldig. Kom je ergens niet uit of heb je vragen, bel of mail ons dan.

Programma

De inloop is om 9.00 uur met koffie en gelegenheid om kennis te maken.
Om 9.30 uur starten we met het ochtendprogramma waarin je o.a. leert om video opnames te maken.
Tussen 12.15 en 13.00 uur gaan we lunchen in de Colour Kitchen.
Vanaf 13.00 uur gaan we verder met de videomontage en rond 16.00 uur ronden we af.

 

 

Telefoon

Je werkt tijdens de workshop met je eigen telefoon, iPhone of Android. Zorg dat je +/- 5Gb aan vrije ruimte op je telefoon beschikbaar hebt voor de opslag van video. Verder is een volle accu van belang en neem voor de zekerheid je oplader mee. Werk je met een iPhone 7, 8 of nieuwer model, neem dan ook het verkoopkabeltje van Lightning naar minijack mee. Dat is een kort wit kabeltje van +/- 10 cm die bij je telefoon is geleverd.

Ter voorbereiding is het van belang dat je de juiste apps op je telefoon en/of tablet installeert. Zie onderstaande instructies.

Opname app

Voor de opnames ga je werken met de App Filmic Pro. Deze app kun je voor de workshop op je telefoon installeren en is verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store. Werk je met een Android toestel en is de app niet te vinden in de Play Store dan is je toestel zeer waarschijnlijk niet geschikt voor deze app. Neem in dat geval contact met ons op.

Er zijn kosten verbonden aan de aanschaf van Filmic Pro variërend tussen € 12,99 voor Android en € 16,99 voor iPhone. Wanneer je werkgever de kosten van de apps betaald dan heb je per mail van ons een code ontvangen om je tegoed bij de App Store of Play Store aan te vullen voor de aanschaf van deze apps.

Montage app

Voor het monteren van de video op je telefoon gebruik je een speciale app. Heb je een Android telefoon, installeer dan de app Cyberlink Power Director uit de Google Play Store. Dit is een betaalde app die je in eerste instantie gratis kan downloaden en gebruiken op je telefoon. Voor de workshop is dat voldoende. Maar wanneer je de app in de praktijk gaat gebruiken voor het publiceren van video’s dan betaal je (sinds vorig jaar) maandelijks zo’n 11 euro voor een abonnement. Heb je een iPhone dan installeer je de app iMovie uit de App Store. Bij veel nieuwere iPhones is deze app gratis meegeleverd bij het toestel.

Toolkit

Voor het filmen met de smartphone is een statief, microfoon, en diverse accessoires onmisbaar. Daarom hebben wij voor onze workshops een toolkit samengesteld met de belangrijkste benodigdheden. Tijdens de workshop stellen wij de toolkit beschikbaar voor de deelnemers maar wij adviseren je om deze middelen ook zelf aan te schaffen. Dat kan eventueel voor of na de workshop via Ons Werk, zie ook deze factsheet met de inhoud van de Toolkit.

Tot slot

Zorg dat je accu van de telefoon vol is en neem je voeding mee zodat je tijdens het monteren niet met een lege accu komt te zitten. Verder is het handig om je login gegevens voor de App Store of Play Store bij de hand te hebben tijdens de workshop mocht het nodig zijn om software te installeren. Tot zover deze informatie, heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

Adres Workshop

De Pionier
Grebbeberglaan 15
3527 VX  Utrecht

Aanmelden bij de receptie van de Pionier (de workshop is op de 1e verdieping)
Kom je met de auto dan kan je het best via de Van Bijnkershoeklaan naar de Grebbeberglaan rijden. Bij de Pionier en rondom het gebouw is er voldoende gratis parkeergelegenheid.