PwC

Fijn dat je bent begonnen met de voorbereidingen voor de workshop, de eerste stap om zelf een video te maken met je smartphone.
De workshop is verdeeld over drie delen. In een periode van 4-6 weken krijg je 2 dagdelen training en in de laatste (online) bijeenkomst presenteer je je eigen video.

 

Tijden & locatie

De workshop wordt gegeven bij PwC in Rotterdam.

Deel 1:   12 april |  12.00 – 17.00 uur  | Zaal:  2.29 Coolhaven
Deel 2:   10 mei  |  12.00 – 17.00 uur  | Zaal : 2.47 Leuvehaven

De inloop is vanaf 12.00 uur met een lunch en kennismaking.
Het programma start om 13.00 uur.

Programma

Tijdens deel 1 leer je de basisprincipes van het filmen, hoe je de opname-app gebruikt en ga je zelf oefenen met je telefoon en film-accessoires. We bespreken het onderwerp van je praktijkopdracht en hoe je die in beeld gaat brengen. Na deel 1 krijg je een aantal weken de tijd voor de inhoudelijke voorbereiding, afspraken, planning en opnames voor de productie van je video, dat ga je dus zelf regelen en uitvoeren.

Tijdens deel 2 van de workshop evalueren we het proces van de afgelopen weken. Daarna leer je monteren op je telefoon en aansluitend ga je enige tijd werken aan de montage van het videomateriaal dat je zelf de afgelopen weken hebt gemaakt. De bedoeling is dat je je video in de daarop volgende dagen zelf afmaakt. We sluiten de workshop af met tips en laten zien hoe je zelf een voice-over kan inspreken, hoe je in het kader van web-richtlijnen ondertitels maakt, of laat maken en hoe je video’s kan publiceren op Social Media.

Smartphone

Je werkt tijdens de workshop met je eigen iPhone.
Zorg dat je +/- 10Gb aan vrije ruimte op je telefoon beschikbaar hebt voor de opslag van video. Verder is een volle accu van belang en neem voor de zekerheid je oplader mee. Werk je met een iPhone 7, 8 of nieuwer, en bezit je een verkoopkabeltje van Lightning naar minijack, neem die dan mee.

Apps

Voor de opnames ga je werken met de App Filmic Pro.
Voor deze app moet je betalen en daarom krijg je een Apple giftcard van 25 euro die je kan toevoegen aan je persoonlijke Apple account. In de mail die je van ons hebt ontvangen staat je unieke gift-card-code. Zie hieronder de instructie voor het verzilveren van je gift-card op je iPhone.

1. Klik op de App Store van je iPhone.
2. Klik rechtsboven op je foto/account.
3. Kies voor ‘wissel cadeaubon of code in’
4. Voer handmatig de ontvangen code in.

 

Briefing praktijkopdracht

Tijdens de workshop en in de tussenliggende periode ga je werken aan je eigen video (de praktijkopdracht), een video voor PwC. Het is belangrijk om voor aanvang van de workshop een onderwerp te bedenken. Wat is het doel, wat wil je met de video bereiken, wat wil je laten zien en horen? Gebruik daarvoor het online formulier die beschikbaar is via onderstaande button. Direct op de eerste dag van de workshop ga je aan de slag met deze praktijkopdracht en zullen wij je helpen om – indien nodig – de inhoud verder aan te scherpen.

 

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.
mail@onswerk.tv